Integritetspolicy för Sveriges Kommunistiska Parti

Introduktion

På SKP arbetar vi för att säkerställa så att din integritet skyddas i enighet med gällande dataskyddslagstiftning. Vi vill att du ska känna dig trygg med hur dina personuppgifter behandlas och här kan du därför läsa mer om hur insamling och behandling av personuppgifter går till, vilka rättigheter du har och hur du kommer i kontakt med oss.

Vem ansvarar för dina personuppgifter?

Sveriges Kommunistiska Parti (815201-3598), Flyghamnsgatan 1, 128 35 Skarpnäck är ansvarig för behandlingen av personuppgifter.

Vad är behandling av personuppgifter?

Personuppgifter är all slags information som, direkt eller indirekt, kan kopplas till en nu levande person. Några exempel på detta kan vara namn, e-postadress, telefonnummer, bild, ljudupptagning och personnummer. Behandling av personuppgifter är allt som sker med dessa uppgifter. Exempel på sådan behandling kan vara insamling, registrering, organisering, lagring, bearbetning, överföring och radering.

Vad för slags personuppgifter samlar vi in?

Personuppgifter samlas in på olika ställen och för olika ändamål, beroende av om du prenumererar på vårt nyhetsmail eller beställer böcker via vår hemsida. Om du vill att vi tar bort dina personuppgifter kan du när som helst kontakta oss på skp@skp.se.

Personuppgiftsbehandling – Nyhetsmail

Vi kommunicerar med dig som aktivt har anmält dig till våra nyhetsmail eller på något annat sätt visat intresse för information om vår utgivning. Vi kommunicerar via e-post och du kan närsomhelst välja att avregistrera dig från våra nyhetsmail genom att klicka på länken ”Unsubscribe from this list”, som ligger i footern i alla våra mail.

Personuppgiftsbehandling – Beställningar

När du beställer böcker från oss lagras dina personuppgifter i ett e-postarkiv hos oss.

Hur använder vi dina personuppgifter?

Vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

  • För att registrera beställningar
  • För att skicka nyhetsmail
  • För att skicka inbjudningar
  • För att kunna hantera kundserviceärenden och svara på frågor kring eventuella beställningar

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar dina personuppgifter så länge som det krävs för att vi ska kunna uppfylla ovanstående önskemål.

Vilka är dina rättigheter?

Du har närsomhelst rätt att begära information om vilka personuppgifter vi har om dig, för att få dem korrigerade eller raderade. Du har även rätt att avstå från riktad marknadsföring och att få information om eventuellt dataintrång.

Vem har tillgång till dina personuppgifter?

Vi varken säljer eller byter personuppgifter för marknadsföringsändamål.

Hantering av cookies?

Google Analytics sätter cookies på skp.se och tittar du på videoklipp som vi publicerat så sparas cookies hos Youtube.

Mer information om cookies hittar du på Post- och Telestyrelsen hemsida www.pts.se och på www.minacookies.se.

Personuppgiftsbehandling vid marknadsföring i sociala medier

Facebook och Instagram kan komma att koppla ihop beteendedata med information lagrad i sociala nätverk. Detta för att kunna visa relevanta annonser i ditt flöde. Önskar du begränsa funktionen kan du reglera dina inställningar under ditt konto på Facebook eller Instagram.

Personuppgiftsansvarig

Sveriges Kommunistiska Parti

Flyghamnsgatan 1

128 35 Skarpnäck

Telefon: 08-735 86 40

E-post: skp@skp.se

Organisationsnummer: 815201-3598

Sidan använder cookies.