Publicerad den

3 enkla skäl att bojkotta EU-valet

bojkotta-euvalet

huvud-bojkotta-eu

1, Sverige ut ur EU
Konsekvenserna av EU-inträdet 1995 är bland annat att den svenska arbetsmarknaden slagits sönder av EU-domar och direktiv. När de svenska parlamentarikerna någon enstaka gång visar upp en EU-kritisk hållning väljer de att fokusera på något så oviktigt som hur en gurka eller jordgubbe skall se ut.

EU-parlamentsvalet den 25 maj är inget annat än ett skådespel för att upprätthålla en skendemokrati. Parlamentet saknar inflytande över EU:s lagstadgade högerpolitik. Besluten tas i andra forum, så som EU-kommissionen, ministerrådet med flera. Dessutom är högerpolitiken fastställd i fördrag och kan inte ändras utan att omförhandla fördragstexterna och alla medlemsstater måste godkänna dem. Därför:
Bojkotta EU-valet!

2, Nej till kapitalisternas EU
Att EU en gång i tiden skapades för att garantera fred i Europa är en lögn. EU grundades som en fortsättning på kol- och stålgemenskapen vars syfte var att även fortsättningsvis garantera höga vinster åt kapitalisterna i kol- och stålföretagen.

Motsättningarna mellan arbetarklassen och kapitalisterna är lika gamla som klasserna i sig. Klasserna representerar två oförenliga intressen. EU:s politik är oavsett vad så kallade experter säger en garant för kapitalisternas intressen. Att i princip alla EU:s länder drabbas av massarbetslöshet, utförsäljning av statlig egendom, privatiseringar och sociala nedskärningar samtidigt som företagens vinster skjuter i höjden är ett tydligt exempel. Om det är V, SD, S, M eller FP som får rösterna är av underordnad betydelse eftersom det är politiken som är stadfäst i de olika traktat som gäller. Därför:
Bojkotta EU-valet! 

3, Solidaritet med Europas arbetare
Att rösta i EU-valet den 25 maj innebär att ge legitimitet och stöd åt EU-trojkan och kapitalet att fortsätta den brutala politiken mot Europas arbetande folk. Det är efter påtryckningar från bland annat EU som nu Grekland, Spanien, Portugal och fler andra länder måste genomföra enorma nedskärningar. Denna folkfientliga politik försöker EU-kapitalet också att sprida utanför EU:s gränser. Det senaste exemplet är Ukraina dit EU-byråkrater åkt skytteltrafik för att upprätta en ”EU-vänlig” regering bestående av nyliberaler och nazister. Solidaritet med de hårt drabbade folken i de andra EU-länderna visar man främst genom att:
Bojkotta EU-valet!

Affischer för nerladdning i A3-format:
Bojkotta_1 Bojkotta_2 Bojkotta_3