Publicerad den

För en välfärd i samhällets ägo

Vårt land blir allt rikare samtidigt som vi får höra att vi inte har råd med vår välfärd, att den offentliga sektorn är en tärande del av samhället och att det privata näringslivet är bäst på att driva all verksamhet.

Men det är den offentliga sektorn som är motorn i vår ekonomi och de flesta nya arbeten som skapats i den privata sfären har tillkommit genom privatiseringar av offentlig verksamhet. Den nyliberala politiken har gjort att 100 000-tals människor har mist sina arbeten som i sin tur har resulterat i grava kvalitetsförsämringar, allt för att privata företag ska öka sina vinster.

Kommunisterna anser att en sådan politik är stöld av gemensam egendom.

Vi arbetar för att utförsäljningar och bolagiseringar av våra gemensamma tillgångar stoppas, att den offentliga sektorn byggs ut och att tidigare privatiserad verksamhet återförs i samhällets ägo. Vi

arbetar för att viktiga strategiska resurser och produktionsmedel som banker, el, tele och tung industri ska tillhöra staten för att kunna säkra olika samhälleliga behov.

Därför har vi startat en kampanj, vill du beställa kampanjflygbladet, kontakta particentralen (det går också bra att ladda ner flygbladet i PDF-format här).

Postadress: Flyghamnsgatan 1 128 35 Skarpnäck
Besöksadress: Flyghamnsgatan 1 Skarpnäck
E-post: skp@skp.se
Telefon: 08-735 86 40