Publicerad den

Sveriges Kommunistiska Partis valrörelse

Arkivbild från SKP:s valupptakt i Malmö.

Efter en intensiv valrörelse kan vi nu äntligen pusta ut. Trots alla de hinder som staten sätter upp för oss, så har vi kunnat bedriva en lyckad valrörelse.

Vi får inget partistöd. Vi kan inte bekosta massutskick av valmaterial som de parlamentariska partierna kan. Alla flygblad som människor fått i handen, har de fått för att en kommunist delat ut det.

Vi får inte våra valsedlar utdelade i vallokalerna. Det innebär att vi själva måste se till att de kommer ut till vallokalerna. Varje valsedel som funnits ute i vallokalerna har funnits där för att en kommunist har placerat ut den där.

I allt detta arbete, och mycket mer, har vi vuxit som parti och som kommunister. Vi har gått framåt organisatoriskt och den valkampanj vi bedrivit har lärt oss mycket. Vi har fått kontakt med intresserade runt om i landet och vi har fått hjälp med utdelning av både valmaterial och valsedlar på många olika ställen.

Vi vill rikta ett stort tack till alla som hjälpt oss framåt i valkampen; alla medlemmar som dragit ett otroligt stort lass, men som levt upp till allt det som det innebär att vara kommunist; alla sympatisörer som stöttat upp organisationen och stärkt partiet; alla väljare som tagit ett tydligt beslut, både personligt och politiskt, att en gång för alla ta avstånd från kapitalismen.

Vi vill också rikta ett stort tack till alla de grekiska, iranska, chilenska, bolivianska, peruanska och irakiska kommunister som visat innebörden av den proletära internationalismen och stöttat vårt parti.

Vad allt detta innebär, översatt till röster, återstår att se. Det vi däremot vet är att vi vuxit som parti och organisation och att vi nu är ännu mer redo att ta oss an våra uppgifter.

Kampen fortsätter!

Sveriges Kommunistiska Parti