Publicerad den 1 kommentar

Rösterna är färdigräknade

Det slutliga valresultatet för riksdagsvalet är nu klart. I kommuner och landsting där partiet ställde upp med egna kandidater inväntar vi fortfarande resultatet.

En snabb blick på SKPs valresultat visar att vi har förlorat en del av de röster som partiet hade 2014. Desto fler har dock valt att stödja oss. Jämfört med det förra valet har partiet ökat med 144 röster och har landat på sammanlagt 702 röster.

Vi bedömer resultatet som positivt. Partiet går framåt. När andra partier och grupper som påstår sig vara socialister eller kommunister direkt uppmanar sina medlemmar och sympatisörer att rösta på Vänsterpartiet har SKP vägrat godta den analysen. Vi har kandiderat till riksdagen som ett revolutionärt parti, eftersom det måste finnas ett revolutionärt alternativ.

Dag efter dag inför valet basunerade borgerlig media ut att valet var otroligt jämnt. Därför valde en del av våra tidigare sympatisörer att lägga sin röst på Vänsterpartiet, för att dessa utgör det ”minst onda” alternativet. Dessa väljare har lämnat oss. De som vi istället har vunnit har accepterat och stött en revolutionär politik – en politik utan kompromisser. Vi har inte bara gått fram i valet, utan vi har gått fram som revolutionärt parti med en revolutionär ideologi och analys.

Med anledning av detta bedömer vi resultatet som positivt. Viktigast av allt är dock att vi lyckats göra partiet mer känt – långt fler vet idag vilka Sveriges Kommunistiska Parti är än tidigare. Vi har även knutit massor med nya kontakter som kommer engageras i partiarbetet.

Sist, men inte minst, vill vi rikta ett tack till alla de som valde att stödja partiet i valet. Till de som röstat på SKP eller sympatiserar med oss men som ändå valt att rösta på ett annat parti riktar vi nu följande uppmaning: kom med och bygg det kommunistiska partiet ännu starkare!

Det viktigaste valet återstår: valet att organisera sig.

Sveriges Kommunistiska Parti

1 reaktion på “Rösterna är färdigräknade

  1. […] utóbbi időben a V és az SD is enyhülni látszik, egyedül az előző parlamenti választásokon 702 szavazatot szerző Svéd Kommunista Párt (SKP) buzdít arra, hogy májusban ne menjenek urna közelébe a svédek, […]

Kommentarer är stängda.