Publicerad den 1 kommentar

Nyårshälsning

När vi nu lämnar 2019 bakom oss, lämnar vi bakom oss ett år av hårdnande konflikter. Inte bara mellan klasserna, utan också i hela det kapitalistiska systemet. De motsättningar som uppstår i konkurrensen mellan kapitalen tvingar fram allt hårdare angrepp på de arbetande folken världen över, så också i Sverige. Under året har vi sett angrepp på anställningstryggheten, hyrorna och strejkrätten. Liknande angrepp kan vi se i varje kapitalistiskt land, eftersom systemet som sådant tvingar fram dem.

Situationen kräver mycket av kommunisterna. Det kräver en vilja att stå främst i ledet vid försvaret av det arbetande folkets rättigheter. Det kräver mod att våga kämpa för att vända arbetarnas defensiva kamp till en offensiv kamp för socialismen. Det kräver uthållighet för att återigen göra arbetarrörelsen revolutionär. Vi vet att vi – våra medlemmar och sympatisörer – besitter alla dessa kvaliteter och många fler därtill.

De kamper som vi står inför förbereder vi oss för. Vi rustar oss ideologiskt och organisatoriskt; teoretiskt och praktiskt. Utan det ena går inte det andra.

Vi vill därför tacka de som på olika sätt bidragit till att stärka vårt parti, både praktiskt och teoretiskt. Vi ser fram emot ytterligare ett år av politisk strid, där vi kan stärka den revolutionära rörelsen i landet.

Med en förhoppning om ett framgångsrikt 2020 önskar vi därför alla våra medlemmar och sympatisörer ett framgångsrikt år!

KAMPFONDEN
Vi bygger vår verksamhet på ideellt arbete och ekonomiskt stöd från medlemmar och sympatisörer. Vill du bidra kan du sätta in en summa i vår kampfond.

GE VIA SWISH
Swisha till nummer 123 557 00 15

GE VIA BANKÖVERFÖRING
Du kan sätta in ditt bidrag via din bank på
PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080.

Sveriges Kommunistiska Parti

1 reaktion på “Nyårshälsning

Kommentarer är stängda.