Publicerad den 1 kommentar

8 mars med kommunisterna!

8 mars-demonstration i Stockholm 2020.

Den 8 mars är det internationella kvinnodagen, för första gången firad 1910 på initiativ av kommunisten Clara Zetkin. Dagen kom att spela en stor roll i de socialistiska länderna och än idag är dagen helgdag i stora delar av det forna socialistiska blocket – ett arv efter socialismen.

Sveriges Kommunistiska Parti organiserar därför tillsammans med Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund ett nationellt och digitalt uppmärksammande av dagen via Zoom den 7 mars. Helgen dessförinnan kommer partiets medlemmar och sympatisörer att på olika sätt uppmärksamma dagen lokalt – naturligtvis med alla relevanta försiktighetsåtgärder!

Med start klockan 19:00 den 7 mars kommer vi att presentera både partiet och ungdomsförbundet; vi kommer att stifta närmare bekantskap med Clara Zetkin och vi kommer att titta närmare på patriarkatet, kapitalismen och hur situationen ser ut idag. Allt som behövs för deltagande är en dator, mobiltelefon eller surfplatta, samt en internetuppkoppling!

För att ansluta till mötet, följ länken: https://us02web.zoom.us/j/89981756083

Frågor? Maila skp@skp.se!

1 reaktion på “8 mars med kommunisterna!

  1. […] Vem som helst kan ansluta till Zoom-mötet. Mejla oss på sku@sku.se om du har frågor. Zoom-länk och mer info finns här! […]

Kommentarer är stängda.