Publicerad den

Solidaritet med de arresterade kommunisterna i Grekland!

Sveriges Kommunistiska Parti uttrycker sin solidaritet med kamraterna från Greklands Kommunistiska Parti, som blivit våldsamt arresterade av polisen på grund av sin principfasta kamp mot Greklands deltagande i eskaleringen av kriget i Ukraina.

I synnerhet fördömer vi polisens barbariska handlande, vilket skapat sådana skador för en av de arresterade kommunisterna att han var tvungen att tas till sjukhus, där han handfängslades till en sin rullstol.

Protesterna i Thessalonikis hamn, där kommunisterna och fackföreningsmedlemmar drabbade samman med polisen, riktades mot försöken att göra stadens hamn till en transporthub för NATOs militära transporter. Det hedrar de grekiska kommunisterna att de tagit ledningen i kampen mot denna utveckling och vi uttrycker vårt fulla stöd för kommunisternas och det arbetande folkets kamp i Grekland.

All solidaritet till Greklands arbetare och kommunister!