Om kaderskolning

25 kr

Artikelnr: 0005 Kategorier: ,

Beskrivning

Kommunistiska partiet är arbetarklassens och alla arbetandes politiska ledare och kollektiva organisatör. Det hjälper arbetarklassen att inse sin historiska roll och att organisera och sluta sina led samt beväpna den med ett vetenskapligt grundat handlingsprogram. Därmed tryggar partiet den omfattande revolutionära arbetarrörelsen förenande med den vetenskapliga socialismen.

Till skillnad från tidigare sociala revolutioner förverkligas den kommunistiska revolutionära rörelsen inte spontant utan medvetet, på grundval av de vetenskapligt insedda objektiva lagarna för den historiska samhällsutvecklingen. Till utbredning och mångmiljonomfattning saknar den sin like. Med tanke på detta får skolningen av en kader av politiska ledare och organisatörer av de arbetande massorna särskilt stor betydelse.

Lenin spelade en framträdande roll när det gäller skolning och fostran av proletariatets revolutionära kadrer i en epok då de största klasstriderna för det borgliga väldets störtande och socialismens – kommunismens slutliga seger utvecklades.

Ytterligare information

Vikt 210 g
Författare

Lenin

Boktyp

Häftad