Socialismens ABC

25 kr

Kategorier: ,

Beskrivning

Förord

Arbetarrörelsen i Sverige har länge saknat en enkel och tydlig introduktion till den socialistiska teorin. För att återigen ge den socialistiskt intresserade allmänheten möjlighet till en bra och grundläggande inblick i socialismen och vad som skiljer arbetarklassen från borgarklassen har Sveriges Kommunistiska Parti beslutat att återigen ge ut den klassiska skriften Socialismens ABC. Skriften skrevs 1953 av de amerikanske författarna Leo Huberman (1903 – 1968) och Sybil H. May (1893 – 1978). Trots att det är snart 60 år sedan skriften för första gången publicerades är den i dag lika aktuell som när den skrevs.

Den ger läsaren en vetenskaplig förklaring till varför vi i Sverige dagligen via tidningar, TV och radio får ta del av fasansfulla nyheter om åldringar som lider under en omänsklig och privatiserad äldreomsorg, om tågen som står stilla, om elavbrott och skyhöga elräkningar, om friskolor som går i konkurs mm. Huberman/ May förklarar att det inte beror på att riksdagens och regeringens ledamöter är elaka och ondskefulla, det beror på att de ser som sin huvuduppgift att försvara kapitalismen och därmed också har ”målat in sig i ett hörn”. Huberman/May förklarar också varför USA och Nato organiserar krig i Irak, Afghanistan och Libyen.

Skriften passar utmärkt som underlag för en studiecirkel och kan då med fördel som bredvidläsningsmaterial ha skriften Människans rikedomar, skriven av Leo Huberman.

Socialismens ABC skall inte betraktas som ett historiskt dokument, den är ett aktuellt vapen i klasskampen.

STUDERA, KÄMPA, LÄR

Ytterligare information

Vikt 60 g
Författare

Leo Huberman, Sybil H. May