Rea!

Sven Linderot – en antologi

30 kr

Artikelnr: 0016 Kategorier: ,

Beskrivning

Avsikten med denna skrift är att i samband med 90-årsdagen av Sven Linderots födelse den 8 oktober ge några glimtar från hans livsverk. Fram till sin död den 7 april 1956 var han aktiv inom arbetarrörelsen: som agitator och organisatör inom den revolutionära ungdomsrörelsen, som fackföreningsman, som upp byggare och ledare för det kommunistiska partiet. Han var proletär, patriot och internationalist. Han förenade djupgående kunskaper om marxismen-leninismen med förmågan att i tal och skrift framföra sina åsikter på ett enkelt och populärt sätt.

I samband med 60-årsdagen 1949 gav kommunistiska partiet ut boken ”Svensk arbetarrörelse i brytningstid”, och sedan partiet återupprättats 1977 gjordes en nyutgåva av Frams förlag. Denna bok innehåller ett urval ur den rika källan av hans artiklar och föredrag genom åren. När vi nu 30 år senare hedrar Linde rots gärning med föreliggande skrift så är det ett ytterligare be lägg för den betydelse han haft och fortfarande har för den kommunistiska rörelsens utveckling i vårt land.

I vår skrift medarbetar flera kamrater som haft förmånen att direkt arbeta tillsammans med Sven Linderot. Vi som ”av kalendariska skäl” tyvärr inte hade denna möjlighet har fått lära känna honom genom det arv han efterlämnat i tryck och naturligtvis genom alla de berättelser vi hört av stridskamrater såväl inom som utanför detta lands gränser.

Ytterligare information

Vikt 225 g
Författare

Sven Linderot