Publicerad den

Stöduttalande från Septemberalliansen och gruvarbetarfackens ordföranden

Hela fackföreningsrörelsen måste stödja lagerarbetarnas kamp på Lagena, Systembolagets lager i Jordbro, i deras kamp mot orimliga uppsägningar. Att avskeda fast anställda för att ersätta dem med bemanningspersonal är en uppseendeväckande och arbetarfientlig provokation mot lagerarbetarna och deras fackklubb.
Det här visar hur svagt anställningsskyddet är. LO-förbunden måste ta strid för jobben och stoppa möjligheten att kringgå LAS och ersätta fast anställda genom att hyra in annan personal genom bemanningsföretag.
Septemberalliansen uppmanar hela fackföreningsrörelsen att omedelbart ge effektivt stöd till Lagena-arbetarnas kamp. Här handlar det som Handelsklubben på Lagena säger inte om arbetsbrist, utan om ett sätt att försvaga facket genom att splittra de anställda i syfte att påtvinga dem sämre villkor.
Septemberalliansen är beredd att efter förmåga ge allt stöd vi kan till Lagenas lagerarbetare.

• Stoppa arbetsgivarnas utpressning – fullt stöd till lagerarbetarna på Lagena i Jordbro!
• Facklig kamp för stärkt anställningsskydd!
• Mer än någonsin behövs demokratiska och kämpande fack!

Septemberalliansens möte i ABF-huset Stockholm den 15 juni
Harry Rantakyrö, ordf. i Gruvtolvan Kiruna den 15 juni
Tomas Nilsson, ordf. i Gruvfyran Malmberget den 15 juni