Terrordåden i Norge

De fruktansvärda terrordåden som drabbat Norge berör oss alla. Till en början försökte de krafter som hetsat mot muslimer och tolerans att utnyttja dessa dåd för att bekräfta deras lögnaktiga teorier om det multikulturella samhällets faror. Nu har det visat sig att det är tvärtom, att det är de som hetsar som ligger bakom dåden. Att Anders Behring Breivik är mannen bakom dådet är fastslaget, en person med ett flerårigt medlemskap i Sverigedemokraternas motsvarighet i Norge. Men man kan inte säga att det är ett verk av en ensam galning utan det är en produkt av flera års hat mot allt progressivt som har tillåts spy ut i massmedia sedan den elfte september 2001 för att rättfärdiga anti-terrorlagar, krig och inskränkningar i demokratiska fri- och rättigheter som arbetarklassen har tillkämpat sig. Därför är det heller inte så konstigt att dåden riktat sig mot statliga institutioner men framför allt mot en av arbetarrörelsens organisationer.

Cyniskt måste man nu ställa sig frågan om Norge nu kommer att upprätta ett Guantanamofängelse någonstans i de norska fjordarna där man spärrar in minderåriga och andra utan bevis på obestämd tid eller om det är något som är endast förbehållet muslimer.

Vi riktar våra kondoleanser till de drabbade, deras familjer och anhöriga.
Vi tycker också att det är viktigt att de politiker tillsammans med massmedia som har tillåtit och bidragit till att sprida hat rannsakas så att deras avskyvärda ideologi inte sprids och påverkar labila människor.

Sveriges Kommunistiska Parti
25 juli 2011