Publicerad den

Stöd räddningsarbetet i Turkiet!

Den enorma skada som jordbävningen orsakat i Turkiet och Syrien har drabbat befolkningen hårt. Tusentals har dött och tiotusentals är skadade. Ännu fler har förlorat nära och kära. Oräkneliga har förlorat sina hem.

Jordbävningen är en naturkatastrof men den död och det lidande den sprider omkring sig har också sitt ursprung någon annanstans – i fuskbyggen, besparingar och nedskärningar. I utebliven hjälp till de drabbade, som ofta måste gräva fram sina anhöriga med händerna. I outbildade räddningsarbetare som gör vad de kan i brist på att den turkiska staten skickar personal.

Det som händer i Turkiet är ett bland många bevis på att bara folket kan rädda folket.

Det turkiska kommunistpartiet, TKP, har visat just detta. Genom att samla in förnödenheter från hela landet, skicka räddningsteam som gräver upp människor ur rasmassorna och går först i kampen för folket.

Vi svenska kommunister, som befinner oss långt från de drabbade, kan inte bidra direkt på plats. Vi kan däremot hjälpa med pengar. Därför startar Sveriges Kommunistiska Parti en insamling för de drabbade. Alla pengar kommer oavkortat gå till de turkiska kommunisternas hjälporganisation.

Därför uppmanar vi alla våra medlemmar och sympatisörer att bidra till att hjälpa de drabbade i Turkiet. Alla bidrag – stora som små – kommer att göra skillnad. Följ instruktionerna nedan för att ge ditt bidrag:

PlusGiro: 421 53 84-1
Bankgiro: 636-7080
Swish: 123 557 00 15

Märk inbetalningen ”Turkiet”.