Publicerad den

SKP sänder pengar i solidaritet med Turkiets kommunister

Under onsdagen skickar kommunisterna i Sverige 10 000 kronor som samlats ihop till det hjälparbete som Turkiets Kommunistiska Parti (TKP) bedriver i de jordbävningsdrabbade områdena.

I dessa områden har den turkiska staten och administrationen inte kunnat hjälpa människor i behov. Kaos härskar i trafiken, på sjukhusen och livsnödvändig hjälp når inte fram. Många byar har ännu inte fått hjälp alls.

Kommunisterna i Turkiet har varit på plats från katastrofens första dag och har hela tiden stärkt sin organisation och hundratals partimedlemmar finns på plats för att hjälpa. På många platser är kommunisterna de första som kommer med hjälp och på andra faller det på kommunisternas lott att se till att både utländska och inhemska professionella räddningsteam får mat.

Med sin verksamhet gör TKP verklighet av parollen bara folket kan rädda folket.

För att stödja denna verksamhet tog Sveriges Kommunistiska Parti beslut om en insamling och denna insamling kommer att fortsätta, eftersom behoven av hjälp knappast kommer att minska. Det går alltså att fortsätta skicka pengar till oss för att hjälpa arbetet på plats. Alla pengar går oavkortat till kommunisternas hjälparbete på plats. För att skicka pengar använder du informationen nedan:

PlusGiro: 421 53 84-1
Bankgiro: 636-7080
Swish: 123 557 00 15

Märk inbetalningen ”Turkiet”.