För ett stärkt KKE!

Stockholm den 10 juni 2012

Sveriges Kommunistiska Parti- SKP sänder från sitt partistyrelsemöte den 9-10 juni sina hälsningar till Greklands Kommunistiska Parti- KKE inför valet den 17 juni och önskar KKE all framgång i samband med detta.

Vi noterar i den grekiska valrörelsen i samband med kapitalismens överproduktionskris att KKE som enda parti tar ansvar till förmån för det arbetande folket. Detta genom att inte följa de bedrägliga ”lösningar” som finns inom ramen för vad det kapitalistiska systemet, dess exploatering och klassamhällets bevarande förpliktigar.
Övriga partier, från vänster- opportunistiska SYRIZA över PASOK och ND, till fascistiska ”Gyllene gryning” är till skillnad från KKE slutligen bara språkrör för att finna den mest anpassade lösningen för att lura det grekiska folket att betala kapitalets kris och rädda det ur sin konkursmässighet.
Med hjälp av dessa kapitalets partier överlever således EU- diktaten om fortsatta lån att ensidigt betalas av folket med löne- och pensionssänkningar till svältgränsen, ett förintande av socialförsäkringssystem liksom gemensam vård, skola och omsorg.

Det enda som kan rädda situationen för Greklands folk och arbetande människor är ett stärkt KKE med krav om:

1. Ett utträde ur EU
2. Det arbetande grekiska folket ska inte betala den kris som kapitalet har förorsakat
3. Inrättande av folkmakt

För ett stärkt KKE!

I solidaritet
med broderliga hälsningar

Sveriges Kommunistiska Parti- SKP
Partistyrelsen